Spring naar inhoud

Over mij

Als liefhebber van oude woonwagens (Tielse & Zelhemse platenwagens), mooie oude wagens met kraalschroten en natuurlijk de prachtige Vardo’s uit Ierland heb ik deze site gemaakt.

Zelf beschik ik over een Tielse platenwagen die, met enig understatement, restauratie behoeft. De bedoeling is de wagen compleet af te breken en opnieuw op te bouwen, waarbij uiteraard alle originele details die er nu nog opzitten behouden gaan worden. Een foto verslag zal ik op deze blog gaan bijhouden.

Iets over mezelf daarnaast, ben 39 jaar en woon in Klarenbeek, een klein dorp iets ten zuiden van Apeldoorn. Daar wonen wij in een oude boerderij uit 1920. Ik ben getrouwd met Klaske en we hebben twee kinderen, Hessel (6 november 2007) en Famke (23 december 2008).

Sinds 1996 ben ik werkzaam in de gemeentebelastingen. Waarvan de laatste 10 jaar, sinds 1999, bij Collect waar ik onder andere mij bezig hou met het ontwikkelen van applicaties voor de controle van de gegevens uit de databases van de gemeenten.

Advertentie
18 reacties leave one →
 1. van baerle permalink
  23 maart 2010 9:24 pm

  is de woonwagen al klaar?
  heb er nog 9 staan die ook aandacht willen
  groetjes hans

  • 15 januari 2011 6:23 pm

   Hallo Hans,

   Ik zag in een reactie van u dat u nog 9 woonwagen heeft staan die aandacht behoeven.

   Is dit een grapje?

   Ik (Harm) en mij vriendin (Jill), zijn heftig opzoek naar een woonwagen om te kopen.
   Wij hebben een stukje grond waar we op mogen staan met en wagen of tent.

   Mocht u misschien van een van de wagen af willen, of bruiklenen of als ik gewoon een keertje mag komen kijken zou ik het erg leuk vinden wat te horen.

   Met vriendelijke groet,
   Harm Soppe

   • tineholster permalink
    13 februari 2013 2:10 pm

    Hallo Harm en Jill,
    wij hebben ook een woonwagen te koop nog helemaal in origimele staat, heeft wel wat onderhoud nodig. Voor foto`s en info 0613468710
    gr. Tine

 2. 31 maart 2010 3:13 pm

  Hallo Hans,
  De wagen is zeker nog niet klaar, door de aanhoudende winter is er de afgelopen maanden niet veel aan gebeurd. Bovendien had daarna de tuin de prioriteit, maar eerdaags ga ik weer met de wagen aan de slag. Wat voor een wagens heb je en wat moet er allemaal aan gebeuren?
  Groet Jeroen.

 3. josé permalink
  3 april 2010 7:59 pm

  Hallo Jeroen.

  Ik ben in bezit van een Veenendaalse platenwagen uit 1954.

  Helaas is hij niet compleet en deels verrot.

  Ik zoek iemand die mij kan helpen de wagen weer op te knappen want ik ben echt

  een beginneling wat woonwagens betreft.. Vond vanavond per toeval jouw site, vandaar

  mijn mail. Ik heb nog géén idee waar en hoe te beginnen. Wij wonen in Drenthe .

  Heb jij een suggestie?

  Graag een reactie,

  vriendelijke groet, José.

  • 7 april 2010 3:25 pm

   Hallo Jose,
   Leuk je reactie te lezen op mijn website. Zonder exact de staat van je wagen te weten is het wat lastig een suggestie te geven waar je met de restauratie moet beginnen. Momenteel ben ik met een wagen bezig die zo slecht is dat ik hem vanaf het onderstel opnieuw ga opbouwen, het verslag daarvan komt in de loop der tijd op deze website.
   Misschien heb je een paar foto’s van je wagen zodat ik kan zien wat de staat is, mocht ik ooit bij je in de buurt zijn dan wil ik wel een keer langskomen als dat zo uitkomt.

 4. Inge permalink
  23 juni 2011 1:36 pm

  Hallo Inge,

  Dank voor je reactie op mijn website.

  Op zich zou triplex stevig genoeg zijn, maar is wel afhankelijk wat voor een dak je hebt, is het een plat dak dan zou ik het zeker niet doen en kiezen voor wat dikker hout dan triplex (multiplex of underlayment), loopt het dak rond dan zou je het wel kunnen doen, triplex laat zich eenvoudig buigen, zelf gebruik ik vaak een oud behang afstoom apparaat, als je het hout vooraf stoomt buigt het makkelijker namelijk. Je zou er voor kunnen kiezen om twee lagen triplex over elkaar heen te doen en beide te verlijmen.
  Oorspronkelijk gebruikte men kleine schrootjes hiervoor, circa 12 tot 18mm dik en soms voorzien van een kraalprofiel, werkende breedte ongeveer een cm. of 6. Dit soort hout is echter niet makkelijk meer te krijgen, daarvoor zul je dan een houthandel moeten vinden die dat kan leveren.

  Hopelijk heb je wat aan deze informatie. Succes met de verdere bouw van je wagen.

  groet Jeroen.

  Goedenmiddag.Misschien kan je mij een advies geven , we zijn bezig een pipowagen op te bouwen op een platte hooiwagen. Het begint aardig vormen aan te nemen , maar nu vragen we ons af, wat bebruik je als dak, kan dat met triplex, en daar over heen dakleer, of is dat te dun?de opbouw heeft een ijzeren frame.

 5. Peggy permalink
  26 juli 2012 8:07 pm

  Goedendag , Wij zijn (ook) op zoek naar een roulotte / zelhemse en wij wonen buiten bij Deventer en 1 van mijn broers ook in Klarenbeek. dus in de buurt. Kan U / jij ons verder helpen in de al lang durende zoektocht ?

 6. Margriet Goris permalink
  22 maart 2014 8:36 pm

  Beste mensen,

  Wij hebben een Tielse wagen, die wij willen verplaatsen. Nu is een band heel slecht en een andere band kleiner dan de rest. Wij zijn op zoek naar twee wielen/banden met steek 5 x 114, naaf 66, band 7.50 – 14. Hebben jullie een idee waar wij twee wielen/banden kunnen kopen dan wel lenen?

  Hartelijke groeten,

  Margriet en Jilles

  • 24 maart 2014 10:42 am

   Hallo Margriet en Jilles. we hebben nog wel wat liggen, maar ik moet even kijken of het de juiste maten zijn. Lenen kan in elk geval. Welke omgeving komen jullie vandaan? Wel handig om te weten.
   groet Jeroen

 7. Margriet Goris permalink
  24 maart 2014 11:00 am

  Hallo Jeroen, wat een goed nieuws! Wij wonen in Wageningen. Volgend weekend willen wij de wagen verplaatsen. Graag kom ik of Jilles van de week een keer bij jullie aan als de wielen de juiste maat hebben om zij te kopen of te lenen al naar gelang jullie willen. Zullen wij per mail contact hebben over wanneer het jullie uitkomt en waar jullie precies wonen? Groeten, Margriet

 8. Kirsten Lenferink permalink
  1 oktober 2014 8:03 pm

  Beste Jeroen, mijn vriend en ik zijn al enige tijd op zoek naar een Tielse/Zelhelmse woonwagen. Heeft u misschien adressen/opties waar ze te koop staan? Groeten, Kirsten

  • 1 oktober 2014 8:12 pm

   Hou de sites zoals marktplaats in de gaten, daar staat er zo nu en dan een op. Er zijn geen bedrijven waar er een aantal staan zodat je kan kiezen.
   Momenteel staat er volgens mij een op marktplaats (http://link.marktplaats.nl/m846298146). Kijk ook eens op Belgische sites zoals Kapaza, daar wil er ook nog weleens een op staan.

   • Kirsten permalink
    10 oktober 2014 11:17 am

    Bedankt voor de reactie! We hebben inderdaad contact gehad met de marktplaats advertentie (zelfs wezen kijken) maar hij was toch iets te klein om er daadwerkelijk in te wonen (6 meter). We blijven stug doorzoeken! Succes met je project!

   • hans permalink
    3 april 2015 4:56 pm

    he er een paar in france slechte staat
    gr hans

 9. Heidrun Gouda permalink
  30 mei 2015 6:48 pm

  Met spoed geïnteresseerde gezocht voor een tielse platenwagen ligt uit elkaar zijwanden zijn hard meer de platen moeten er nog op dak koekoek liggen bij een kozijnen specialist deuren zijn al nagemaakt van hardhout door deze specialist.
  Vloer moet nog vernieuwd.
  Mist twee glazen ruiten en een stuk sierstrip en een deel aluminiumplaat was vervangen door ijzer toen we de wagen kochten.
  Verder is hij compleet maar de loods waar hij in staat gaat over een week plat wegens nieuw bouw en de wagen moet met spoed weg.
  Wie is geïnteresseerd om dit project met of voor ons af te maken of wil de wagen over nemen voor klein prijsje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: